ODATV'nin iftirasına SADAT Başkanından açıklama geldi

ODA TV ÖZEL YALAN HABERİ

ODA TV’den Şahsıma ve mensubu bulunduğum SADAT A.Ş.’ye iftira edilmiştir

Oda TV web sitesinde Caner Taşpınar imzasıyla 10 Ekim 2021 tarihinde yayınlanan “SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi Odatv’ye Konuştu: Harp Okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı” şeklinde bir konuşma tarafımdan yapılmamıştır.

Bu haber, şahsıma ve kurucusu bulunduğum SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne, TSK ve Devlet Organlarına çöreklenmiş olan ve 15 Temmuz 2016’dan itibaren tasfiyesi ve etkisiz hale getirilmesi için mücadele edilen FETÖ Örgütü mensupları tarafından ortaya atılmış, gerçekle alakası olmayan bir iftiradır.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yaptığım Ağustos 2016 – Ocak 2020 tarihleri arasında, FETÖ örgütünce yerleştirilen elemanların, adli ve idari işlemlerle tasfiyesi sonucunda boşalan kadroların doldurulması için yapılan personel alımları, yürürlükteki mevzuat esaslarına göre Milli Savunma Bakanlığı tarafından oluşturulan Mülakat Komisyonları tarafından yapılmıştır.

Personel veya öğrenci alımı komisyonlarında SADAT A.Ş.'yi temsilen hiçbir subay veya emekli subay görev almamıştır. Hava Kuvvetleri Komutanlığından Em. Per. Bnb. Gürcan ONAT branşı olan PERSONEL konularında mesleki tecrübe ve birikimi sebebiyle MSB tarafından komisyonlarda bir dönem görevlendirilmiştir. Bu görevlendirme ile ilgili SADAT A.Ş.'nin bir tasarrufu olmadığı gibi şirketimizin çalışanı da değildir.

İftira niteliğindeki bu haberden dolayı gerekli yasal işlemlerin tarafımdan başlatılacağını kamuoyuna saygı ile duyururum. 11.10.2021

 

Adnan TANRIVERDİ
Em. Tuğgeneral
SADAT A.Ş. Kurucu Başkanı