Gazeteci İshak KARAKAŞ Tazminata Mahkum Oldu

Bilindiği üzere SADAT, dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetlerine ve iç güvenlik teşkilatlarına teşkilat – malzeme kadroları planlaması konusunda danışmanlık hizmeti sunan, savunma ve güvenlik alanında askeri mühendislik hizmetleri yoluyla know-how transferi hizmetleri sağlayan %100 yerli bir emek-sermaye şirketidir. SADAT tarafından bireylere ya da organizasyonlara herhangi bir hizmet verilmemektedir. Şirketimizin tüm faaliyetleri mer’i mevzuata uygun bir şekilde ve yetkili makamların denetimine açık bir şekilde sürdürülmektedir.

 

Kendisini “Gazeteci” olarak tanımlayan İshak Karakaş, Twitter/X üzerinden on binlerce kişinin göreceği şekilde düşmanca ve provokatif bir dil kullanarak SADAT’ın asla ilgisinin bulunmadığı korkunç bir iftira atmıştır. Doğru ve gerçek bilgileri araştırmak yerine, silahlı terör örgütü PKK’nın görüşlerine yakınlığı ile bilinen ANF (anfturkce.com) haber ajansında yer alan asılsız bilgileri hiçbir şekilde kaynak göstermeksizin kendi görgüsü ve bilgisiymiş gibi aktararak takipçileri nezdinde SADAT hakkında olumsuz algı oluşturmayı amaçlamıştır.

 

Twitter/X adlı sosyal medya sitesinde yapılan paylaşımda İshak Karakaş, SADAT’a karşı ağır ve gerçek dışı ithamlar yöneltmiş, halkımızı kışkırtmaya ve yanıltmaya teşebbüs etmiştir. İshak Karakaş tarafından 11.03.2022 tarihinde atılan "Sadat, Van'da provokasyon peşinde. Kayyım belediyelerin eliyle bölgedeki işsiz gençleri silahlandırıp örgütlüyor." ifadelerinin yer aldığı ve şirketimizi doğrudan hedef alan tweet ile ilgili olarak Büyükçekmece 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde 15.000 TL’lik Manevi Tazminat Davası açılmış, mahkemece yapılan yargılama sonucunda 21.11.2023 tarihinde davamızın kabulüne karar verilmiş ve İshak KARAKAŞ, şirketimize 15.000 TL Manevi Tazminat ödemeye mahkum edilmiştir.

 

Toplumu gerçeğe aykırı bilgilerle kışkırtan, algı oyunları oynayan ve her fırsatta çeşitli platformlardan SADAT’a saldırmak suretiyle popülarite elde etmeye çalışan şahıslara itibar edilmemesi gerekmektedir. Hakkımızda yapılmaya çalışılan kara propagandalara fırsat vermeyeceğimizi ve şirketimizin kişilik haklarını asılsız ithamlarla zedeleyen kişi ve kurumlar hakkında yasal yollara başvurarak şirketimizin kişilik haklarını muhafaza etmeyi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. 23/11/2023

Hizmetlerimiz hakkında ve ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Whatsapp İletişim Hattı