Açtığımız Davalara ait Mahkeme Kararları

HAKKIMIZDA YÜRÜTÜLEN KARALAMA KAMPANYALARI İLE İLGİLİ AÇTIĞIMIZ DAVALARDA ALINAN MAHKEME KARARLARI

Aleyhimizde yürütülen asılsız iddialarla ilgili açtığımız davalarda alınan kararlar aşağıda yer almaktadır;

 

Gazeteci İshak KARAKAŞ Tazminata Mahkum Oldu

İshak Karakaş tarafından 11.03.2022 tarihinde atılan "Sadat, Van'da provokasyon peşinde. Kayyım belediyelerin eliyle bölgedeki işsiz gençleri silahlandırıp örgütlüyor." ifadelerinin yer aldığı ve şirketimizi doğrudan hedef alan tweet ile ilgili olarak, 15.000 TL Manevi Tazminat ödemeye mahkum edilmiştir.

Eski HDP Milletvekili Sebahat TUNCEL’in Şirketimizin Kişilik Haklarına Yönelik Saldırıları Hakkında Basın Açıklaması

Eski HDP Milletvekili Sebahat TUNCEL’in şirketimizin kişilik haklarına yönelik saldırıları sebebiyle Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığımız 50.000 Türk Lirası değerindeki Manevi Tazminat davası Mahkeme tarafından kabul edilmiş, Sebahat TUNCEL’in şirketimize iftira attığı, Mahkeme kararıyla tescillenmiştir.

Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya’nın Şirketimizin Kişilik Haklarına Yönelik Saldırıları Hakkında Basın Açıklaması

Şirketimiz hakkında türlü iftiralar atan ve sistematik bir şekilde şirketimizi hedef alarak kamuoyu nezdinde şirketimiz hakkında olumsuz algı oluşturmaya çalışan Hüda KAYA, vekillik yaptığı süre boyunca Savunma Sanayi Sektöründe faaliyet gösteren şirketlere ilişkin herhangi bir yasama çalışması içinde bulunmamış, aksine salt kötüleme amacıyla verdiği sözde soru önergesi, şirketimizin kişilik haklarını zedelediği için Hüda KAYA tazminata mahkum olmuştur.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış TERKOĞLU Hakkında Basın Açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış TERKOĞLU tarafından Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan 18.10.2021, 11.11.2021, 27.01.2022, ve 28.01.2022 tarihli köşe yazılarıyla şirketimiz SADAT ve kurucusu Emekli Tuğgeneral Adnan TANRIVERDİ, asılsız iddia ve ithamlarla kötülenmiştir. Bu asılsız iddia ve ithamlara yönelik olarak şirketimiz tarafından 50.000 TL’lik Manevi Tazminat Davası açılmış ve DAVANIN KABULÜNE karar verilerek Barış TERKOĞLU, yazdığı her bir yazı için ayrı ayrı tazminata mahkum olmuştur.

Kılıçdaroğlu Tazminata Mahkum Oldu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun şirketimiz aleyhinde sürekli ve sistematik şekilde gerçekleştirdiği hukuka aykırı saldırılara karşı tarafımızca açılan 1 milyon TL’lik dava 28 Nisan 2023 tarihinde karara bağlanarak Kılıçdaroğlu manevi tazminat ödemeye mahkûm edilmiştir.

Erk Acarer’in Yalan Haberine Tazminat Kararı

Erk Acarer tarafından 26/06/2017 tarihinde kaleme alınarak birgun.net’te yayınlanan "Orduda ve Yargıda SADAT Devri" başlıklı yazı hakkında açtığımız tazminat davası sonucunda istinaf mahkemesi; dava konusu yazıda en başta bulunması gereken gerçek olma unsuru bulunmadığı ve iddiaların hiçbiri ile ilgili bir soruşturma, bir kovuşturma bulunmadığı gibi, soyut iddiaları destekler somut emare de tespit olunmadığından SADAT Savunma şirketine talep ettiği 10.000TL tazminatın ödenmesine karar vermiştir. 

Aydınlık Gazetesi ve İnternet Sitesine Karşı Kazanılan Tazminat Kararı

İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 10.10.2018 tarihinde aydınlık gazetesinde yayınlanan "Çözümsüzlük Kuralları" haberi ile 09.10.2018 tarihinde aydinlik.com.tr sitesinde yayınlanan "Bu ekipten Çözüm Çıkmaz" haberlerinde Adnan Tanrıverdi ve SADAT Savunma hakkında yaptıkları gerçek dışı, asılsız haberlerden dolayı 10000TL manevi tazminat ödemeye karar vermiştir

 

Algı Operasyonu'na Tazminat Cezası - Ümit Özdağ

Eski İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı (şu anda Zafer Partisi Genel Başkanı) Ümit Özdağ 29 Haziran 2017 ve 3 Temmuz 2017 tarihli açıklamalarında;

FETÖ’ye Türk ordusunu içeriden çürüttüren Erdoğan, şimdi de TSK’yı, başkanı Erdoğan’ın askeri danışmanı olan emekli General Adnan Tanrıverdi’nin SADAT adlı askeri şirketi elemanları aracılığı ile parti silahlı kuvvetleri haline getirmeye çalışıyor. (29 Haziran 2017, http://odatv.com/erdogan-sadat-_le-turk-ordusuna-bunu-yapmaya-cal_s_yor-2906171200.html )

Ancak SADAT artık bu amaçların ötesine geçmiş, bir paramiliter iktidar partisi örgütlenmesinin çekirdeğini oluşturmaya başlamıştır. SADAT başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanının askeri danışmanı olan emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi milli ve üniter devlet karşıtı bir duruşu temsil etmektedir.  Erdoğan “neden tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” derken, askeri danışmanı kendisi ile aynı görüşte olmayan birisidir. (3 Temmuz 2017, https://21yyte.org/tr/merkezler/islevsel-arastirma-merkezleri/milli-guvenlik-ve-dis-politika-arastirmalari-merkezi/akpnin-parti-ordusu-girisimi)

demişti… Bu mesnetsiz iddialara karşı açtığımız davalar 7 Şubat 2022 tarihinde İstinaf mahkemesi tarafından karara bağlandı. 

"İşte Yeni Kontrgerilla" safsatasına tazminat!

“İşte Yeni Kontrgerilla” başlığıyla 5 Ağustos 2017 tarihinde yayınlanan bir haber ile Şirketimiz ve Kurucusu Adnan Tanrıverdi hakkında yalan, yakışıksız, uydurma iddialar yer almıştı. İddiaların asılsızlığı ile ilgili yaptığımız hak arayışlarımızı “basın ve eleştiri özgürlüğü” kapsamında değerlendiren yargı kararları İstinaf Mahkemesinden dönmüştür. Şirketimiz hakkındaki mesnetten yoksun, delil içermeyen, iftira ve varsayımlar üzerine kurulu iddiaların asılsız olduğu bir kez daha tescillenmiştir.

 


Erk Acarer'e Tazminat Kararı

Birgün gazetesinde ve Birgün.net internet sitesinin adresinde Erk Acarer tarafından kaleme alınarak 26/06/2017 tarihinde yayınlanan "Orduda ve Yargıda Sadat" başlıklı yazı ile şirketimiz hakkında yalan, iftira ve asılsız bir takım kulaktan dolma dedikodu mahiyetindeki yersiz itham ve tezyif edici yazısı nedeniyle İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından tazminat ödemesine karar verilmiştir.

  


SADAT Savunma ve Adnan TANRIVERDİ Lehine Manevi Tazminat Kararı

26.06.2017 tarihinde, Erk ACARER tarafından “BİRGÜN.NET’’de yazılan “ORDUDA VE YARGIDA SADAT’ başlıklı yazıda, SADAT Savunma ve Kurucusu Adnan TANRIVERDİ aleyhine birçok YALAN VE İFTİRA yayınlanmıştı. Şirketimizin faaliyetleri hakkında tamamen kurgu haberler yazarak algı oluşturmayı amaçlayan yazar aleyhinde 04.07.2017 tarihinde açtığımız tazminat davası 24.02.2021 tarihinde sonuçlanmış ve müfteri yazar toplamda 10.000 TL manevi tazminat ödemeye mahkum edilmiştir.

sadat-savunma-ve-adnan-tanriverdi-lehine-manevi-tazminat-karari1 sadat-savunma-ve-adnan-tanriverdi-lehine-manevi-tazminat-karari2


Silahlı Kamp İddiası Fos Çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Tokat ve Konya illerinde askeri eğitim veren kamplar kurulduğu, bu kamplarda eğitim alan kişilerin seçimlerde istenmeyen sonuç çıkması hâlinde karışıklık çıkarmak üzere kullanılacağı iddiası üzerine Ankara Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Dinç konunun araştırılması için Konya ve Tokat Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı’na yazı yazdı. Yapılan araştırmalar sonunda gelen cevabi yazılarda, silahlı eğitim veren kamplarla ilgili herhangi bir bilgi ve delilin bulunmadığı bildirildi.

MD005082u  MD005082u


Aydınlık Gazetesi'ne Adli Para Cezası

MD005082u  MD005082u


Oda TV Erişim Durdurma Kararı

Oda TV tarafından haberleştirilen "Erdoğan SADAT ile Türk ordusuna bunu yapmaya çalışıyor" konulu haberi için tekzip ve erişimi durdurma başvurusu yapmıştık. Mahkeme haberin hakaret ve kişilik haklarını ihlal içermesi sebebiyle Erişimi Durdurma talebimizi yerinde görmüştür.


birgün.net'e Yargıdan Erişim Engeli Kararı

Birgün.net gazetesinde Erk Acarer imzalı iftiralara gönderdiğimiz cevaplar yayınlanmayınca yargı erişimin engellenmesi kararı almıştır.


Aydınlık Gazetesine Mahkeme Kararı

   

Aydınlık Gazetesinde 03.09.2012 tarihinde ve devamındaki günlerde yayınlanmaya devam eden "Kontrgerilla Merkezi", "Gladyo Merkezi", "İslamcı Gladyo" gibi aslı astarı olmayan yaftalarla şirketimizi suçlayıcı yayınlara karşılık gönderdiğimiz tekzib yazımızın yayınlanmaması üzerine 15.05.2013 tarihinde tazminat ödemeye mahkum olmuştur.


Aydınlık Gazetesinde 03.09.2012 tarihinde ve devamındaki günlerde yayınlanmaya devam eden "Kontrgerilla Merkezi", "Gladyo Merkezi", "İslamcı Gladyo" gibi aslı astarı olmayan yaftalarla şirketimizi suçlayıcı yayınlara karşılık 20.10.2015 tarihinde tazminat ödenmesine hükmedilmiştir.


Aydınlık'a Mahkeme Kararı

Şirketimiz hakkında yalan ve iftira dolu haberler yayınlayarak karalama kampanyası yürüten Aydınlık Gazetesi hakkında tekzip yazımızı yayınlamasını amir mahkeme kararı aşağıdadır.

aydinlik-tekzip-20121008s1 aydinlik-tekzip-20121008s2

Hizmetlerimiz hakkında ve ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Similar Topics

Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Whatsapp İletişim Hattı