BASIN AÇIKLAMASI

Tiktok isimli sosyal medya platformunda paylaşım yapan bir kullanıcı tarafından yapılan ve şirketimizle ilgili hayal ürünü birtakım iddiaların yer aldığı paylaşım, duyarlı vatandaşlarımız tarafından bize ulaştırılmıştır. Şirketimizin bu tür yasa dışı iş ve eylemlerle ilgisi olduğunu düşünmek bile üzüntü vericidir.

SADAT, uluslararası alanda silahlı kuvvetler ile iç güvenlik güçlerinin organizasyonu amacıyla stratejik savunma danışmanlığı, özel savunma eğitimi ile lojistik alanlarında hizmet vererek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dost ve müttefik ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi iş birliği ortamı oluşturmak ve bu konuda danışmanlık hizmeti vermek gayesiyle kurulmuş olup, İstanbul Ticaret Odası’na 22.02.2012 tarihinde tescil edilmiş ve Esas Sözleşmesi 28.02.2012 tarihinde Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanarak faaliyetlerine başlamıştır. SADAT, Savunma Sanayi Hizmet Sektörü’nde meri mevzuata uygun bir şekilde faaliyet gösteren bir sermaye şirketidir. Şirketimizin Türkiye sınırları dahilinde herhangi bir faaliyeti bulunmamaktadır.

Birtakım çevreler tarafından akıl ve mantık dışı bir şekilde kurgulanan ve sosyal medya aracılığıyla yayılan bu hayal ürünü iddia ve anlatımlar, toplum nezdinde derin bir kaygı ve endişe yaratmayı amaçladığı gibi aynı zamanda SADAT’ı toplum nezdinde itibarsızlaştırmayı da amaçlamaktadır. SADAT olarak kurulduğumuz günden bu yana, hukuk dışı herhangi bir organizasyonumuz bulunmadığı gibi hukuk dışı her faaliyetin karşısında olduğumuzu da daima ifade ettik. Şirketimizin kişilik haklarına yönelik bu tür saldırılar sebebiyle uğramış olduğu zararların tazmini amacıyla tarafımızca Manevi Tazminat Davaları açılmaktadır. İddia sahipleri, mahkeme huzurunda iddialarını ispat edemediği için tazminat ödemeye mahkûm edilmektedir. Ayrıca toplum nezdinde dezenformasyonu amaçlayan bu kişiler hakkında tarafımızca Savcılıklarda Suç Duyurusunda da bulunulmaktadır.

Her zaman hakka ve hukuka uygun şekilde hareket etmeyi önceleyen Şirketimize hukuk dışı eylemlerin izafe edilmesi ve toplum nezdinde Şirketimiz aleyhinde sürekli ve sistematik bir şekilde kara propaganda yapılması sebebiyle bu basın açıklamasını yapma gerekliliği ortaya çıkmıştır. SADAT olarak kurulduğumuz günden bu yana hukuk dışı her organizasyonun ve her eylemin karşısında yer aldığımızı ve yer alacağımızı, Şirketimizin adını kullanarak menfaat elde etmek isteyenlerle her zaman mücadele edeceğimizi hatırlatırız.

Şirketimizin adını kullanan kötü niyetli kişiler tarafından hukuk dışı yaklaşımlarla karşı karşıya kalmanız ya da şirketimizin adı kullanılarak yapılan ve toplum nezdinde endişe yaratan bu tür paylaşımlara rastlamanız halinde tarafımızı bilgilendirmenizi ve bu kişiler hakkında Savcılıklara suç duyurusunda bulunmanızı talep ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 14/06/2023

 

SADAT Savunma A.Ş.

Hukuk Müşavirliği

Hizmetlerimiz hakkında ve ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Whatsapp İletişim Hattı