Hatay Özerk Yönetimi İsimli Twitter Hesabına İlişkin Basın Açıklaması

Twitter isimli sosyal medya platformunda 19 Haziran 2023 tarihinde açılan “Hatay Özerk Yönetimi” isimli hesaptan provokatif paylaşımlar yapılmaktadır. Hesabın başında SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla Hatay Özerk Yönetiminin resmi olarak yürürlüğe girdiğine ilişkin sabitlenmiş bir tweet bulunduğu görülmektedir.

Hesaptan paylaşılan tweetlerde ayrıca sözde Hatay Özerk Yönetiminin SADAT tarafından desteklendiğine, sözde Hatay Özerk Yönetimi üyelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri ve SADAT yetkililerinden oluşan bir heyet tarafından ziyaret edildiğine ilişkin tamamıyla gerçek dışı hususlar da yer almaktadır.

Ülkemizin bayrak, kimlik kartı ve özerklik statüsü gibi ülkemizin siyasi birliği ve toprak bütünlüğüne aykırı paylaşımlar yapılan hesap tarafından siyasi statü elde edilebilmesi için askeri çözüm yöntemi için de hazırlık içerisinde olduğuna ilişkin paylaşımlar yapılmaktadır. Özellikle Suriye Milli Ordusu içerisindeki bazı gruplara ait olduğu düşünülen askeri eğitim videoları vasıtasıyla SADAT tarafından desteklendiğine, eğitildiğine ilişkin bir algı da oluşturulmaya çalışılmaktadır.

SADAT onayıyla Hatay Özerk Yönetiminin tesis edilmesi, SADAT ile irtibatlı olması, SADAT tarafından desteklenmesi gibi tamamen gerçek dışı iddialar vasıtasıyla SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ticari itibarını zedeleyen Hatay Özerk Yönetimi isimli hesap ve hesabın kullanıcıları hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

SADAT A.Ş. olarak Türkiye Devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütün olduğu, dilinin Türkçe olduğu, bayrağının şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayrak olduğu (anayasa madde 3) ilkesine bağlı ve ayrılıkçı veya özerklikçi her yapıya karşı olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz. 20/06/2023

SADAT Savunma A.Ş.

Yönetim Kurulu

Hizmetlerimiz hakkında ve ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin...

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Whatsapp İletişim Hattı