Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesinde Yayınlanan İftira Kampanyası Hakkında Kamuoyuna Duyuru

Ulusal Kanal[1] ve Aydınlık Gazetesinde[2] Yayınlanan İftira Kampanyası Hakkında Kamuoyuna Duyuru

8 Temmuz 2014 tarihinde Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesinde yayınlanan bir haberde;

"İrtica nedeniyle Türk Ordusu'ndan atılan askerlerin kurduğu savunma şirketi SADAT, yine ilginç bir ilanla gündeme geldi.

SADAT'ın internet sitesinde yer alan duyuruda, "Rus tankı ve Hummer jeep tamiri için Arapça bilen teknisyen arandığı" belirtildi. Duyuruda, teknisyenlerin dost ve müttefik ülkelerdeki onarım ve yenileme çalışmalarında görev yapacağı ifade edildi.

Rus tankları ve Hummer araçların Suriye ve Irak'ta ordu tarafından kullanılması ise dikkat çekiyor. IŞİD teröristleri, son olarak Suriye'de ele geçirdiği Rus tanklarıyla şov yapmıştı.

İlginç iş ilanı, "SADAT IŞİD'e mi çalışıyor" sorusunu gündeme getirdi.

SADAT şirketinin Irak ve Suriye'deki çatışmalara ilgisi bu kadarla da sınırlı değil. SADAT'ın danışmanlarından Emekli Tank Binbaşı Mustafa Bozgeyik'in, Mart 2014'te Suriye'nin Halep şehrindeki çatışmalarda öldürüldüğü ortaya çıkmıştı."

denmektedir.

 

1.     Bu açıklamalarla

a.      İnternet sitemizde ve facebook kanalımızda Mayıs 2013'te yayınlanan teknisyen duyurusunu[3] yeni yayınlanıyormuş gibi gösterip

b.     Suudi Arabistan tarafından kullanılan Amerikan yapımı Humwee (Hummer'ların askeri versiyonu) marka 6000 adet jeep'in bakım onarımı için yaptığımız proje çalışmasına[4] karşın sanki bu araçlar sadece Irak ve Suriye'de kullanılıyormuş gibi algı oluşturup

c.      Libya devrimi sırasında tahrip olan 2000 civarındaki Rus yapımı tankın bakım onarımı için yaptığımız proje çalışmasının[5] sanki Rus tanklarını Dünya'da sadece Irak ve Suriye kullanıyormuş gibi algı oluşturarak

d.     Duyurumuzda "dost ve müttefik ülkelerde" görev yapılacağı belirtildiği halde ve IŞİD teröristleri ile ilişkilendirecek hiçbir karine olmamasına karşın iftira atarak "IŞİD'e mi çalışıyor" sorusunun akıllarına geldiği öne sürülmektedir.

Karalama amaçlı yapıldığı açık olan haberin tamamen hayal ürünü olduğu "akıllara soru geldiği" şeklinde itiraf edildiği meydandır.

IŞİD terör örgütü misyonunda; Haçlı Ordularının bir parçası olarak gördüğü Türkiye'yle savaşacağını ilan ettiği ve Şirketimizin de "dost ve müttefik ülke" kriterine uymadığı malumdur ve Şirketimizin her hangi bir terör örgütü ile irtibatlandırılmaya çalışılması kabul edilebilir değildir.

2.    Haberin devamında danışmanlarımızdan Mustafa Bozgeyik'in Mart 2014'te Halep'te öldürüldüğü yalanına da yer verilmektedir. Sayın Mustafa Bozgeyik Suriye'de hiçbir şekilde bulunmadığı ve halihazırda sağ ve sapasağlam olduğu halde hangi yüzsüzlükle böyle bir yalana imza atıldığı anlaşılamamaktadır.

3.     Bugüne kadar Şirketimizin Suriye veya Irak ile ilgili hiç bir çalışması olmamasına rağmen 2012 yılından beri Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi kendi Suriye ve Irak politikalarını haklı göstermek amacıyla asılsız iddialarla ve yalan haberlerle şirketimiz hakkında ısrarla yayın yapmaktadır.

4.    Dost ve müttefik ülkeler için savunma sanayi ve savunma işbirliği hizmeti sunmak için özveri ile çalışmakta olan Şirketimiz bu faaliyetleri ile Türkiye'nin bölgede lider ve öncü rolünü pekiştirmeyi ve batının sömürüsünden kurtarılmasına katkı sağlamayı hedeflerken, adı geçen basın yayın organlarının Türkiye'nin ilk ve tek Savunma Danışmanlık şirketinden rahatsız olmaları, şirketimizin dost ve müttefik ülkelerde yürüttüğü çalışmalardan rahatsız olan rakip şirketlerin ve bölge üzerinde emelleri olan ülkelerin yararına ve Türkiye'nin zararına olduğu açıktır.

5.    Haberin giriş cümlesinde yer alan "ordudan atılan askerlerin kurduğu" ifadesi ile Şirket kurucularımız tahkir ve tezyif edilmeye çalışılmaktadır. Şirketimizin Kurucularından bazıları (kurucular arasında emekli TSK mensupları da bulunmaktadır) haksız gerekçelerle sadece namaz kıldıkları, eşleri tesettürlü olduğu ve tek biri bile tek bir adi suç dahi işlemediği halde sadece Müslüman oldukları için Türk Silahlı Kuvvetlerindeki şerefle ve gururla yürütmekte oldukları görevlerinden alındıkları ve bu hukuksuz işlemi gerçekleştirenlerin 28 Şubat davasında yargılandıkları kamu oyunun malumudur.

6.    Kuruluşundan beri şirketimiz hakkında iftira niteliğinde yayınlar yapmayı adet haline getiren medya organları hakkında daha önce Şirketimiz tarafından açılan dava mahkumiyet kararı ile sonuçlanmıştır. Bu yayın için de kanuni hakkımızı kullanacağımız kamu oyunun bilgisine sunulur.

Hizmetlerimiz hakkında ve ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Similar Topics

Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Whatsapp İletişim Hattı