TSK Müttefiklerimize her türlü desteği vermeye muktedirdir!

Mısırlı gazeteci (عبد الستار حتيتة) Abdülsettar Hetita tarafından şirketimize yöneltilen sorulara cevap olarak gönderilen aşağıdaki mesajı kamuoyunun bilgisine de sunuyoruz.

Sayın Hetita,

SADAT'ın misyonu uluslararası alanda Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu, iç güvenlik ve savunma alanında stratejik danışmanlık, iç güvenlik ve askeri eğitim ile donatım alanlarında hizmet vererek, İslam Ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmayı ve İslam Dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak da Dünya Süper Güçleri arasındaki hak ettiği yerini almasına yardımcı olmaktır.[i]

SADAT'ın vizyonu hizmet verdiği ülkelere yönelik, jeopolitik durumuna uygun, tehdit değerlendirmeleri yaparak, bu değerlendirmelere uygun, ülke savunmasının ve iç güvenliğinin temini için, en etkin ve modern ihtiyaçları karşılayacak şekilde Silahlı Kuvvetlerinin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonunu sağlamaktır.[ii]

SADAT’ın müşteri portföyü içinde Türkiye’nin dost ve müttefiki ülkeler olarak Mısır olduğu gibi Libya’da bulunmaktadır. 2013 yılında Libya Silahlı Kuvvetleri için talepleri üzerine birkaç proje de üretmiştik.[iii] İsyancı General Hafter komutasında terör eylemlerinin başlaması ile çalışmalarımız kesintiye uğradı. Libya’nın istikrara kavuşması sonrasında projelerimize kaldığımız yerden devam etmeyi umuyoruz.

 

Sorularınıza gelince öncelikle şunları deklare etmek isterim;

SADAT’ın Silahlı veya Silahsız Askeri Gücü Yoktur![iv]

  1. Şirketimiz paralı asker organizasyonu değildir
  2. Silahlı veya silahsız askeri gücü yoktur
  3. Şirketimize ait silah bulunmamaktadır
  4. Güvenlik ve / veya savunma hizmeti sunmamaktadır
  5. Eğitim kampımız, tesisimiz veya her ne ad veriyorsanız bu amaçla kullanabileceğimiz bir arazimiz olmamıştır
  6. Türkiye’de veya yurtdışında hiçbir sivile veya gruba eğitim verilmemiştir
  7. Hizmetlerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin Dost ve Müttefik ülkelerinin Orduları ve Polis Teşkilatlarına yönelik programlar içermektedir. Bunun dışında bir çalışmamız olmamıştır
  8. Şirketimiz El-Kaide, IŞID (DAEŞ, DEAŞ), PKK, PYD, Boko Haram, Haşdi Şabi vb tüm örgütleri aynı kuklacı/lar tarafından kullanılan Terör Örgütleri olarak kabul etmektedir

Libya, Türkiye Cumhuriyeti ile dost ve müttefik bir ülkedir. İki müttefik ülkenin imzaladıkları anlaşmalar ile dostluklarını ve işbirliğini güçlendirmelerinden daha doğal bir şey yoktur. Bilindiği üzere kısa bir süre önce Libya hükümeti tarafından Türkiye Cumhuriyetinden Libya topraklarında Libyalı kardeşlerimize karşı terörist faaliyetler yürüten General Hafter idaresindeki isyancı gruba karşı yardım talebinde bulunulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bu talebe cevaben Türk Silahlı Kuvvetlerinin Libya’ya gönderilerek Libya Hükümetine bağlı Silahlı Kuvvetlere eğitim desteği vermesine karar vermiştir.

Sorduğunuz sorulara bakıldığında Türk Silahlı Kuvvetlerini tanımadığınız anlaşılıyor. Aslında sadece Türk Silahlı Kuvvetlerini tanımamakla kalsaydınız onu tanımanıza yardımcı olmayı da isterdim. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, Başkanı Recep Tayyib Erdoğan’ı ve hatta Türkiye Cumhuriyeti’ni bile hakkıyla tanımadığınızı görüyorum.

Ünlü bilim adamı Albet Einstein “Karşılaştığınız sorunları, o sorunları yarattığınız düşünce düzleminde kalarak çözemezsiniz.” demiştir. Düşünce paradigmanızı değiştirmenizi tavsiye ederim.

Mısır’ın da Türkiye’nin dostluğuna ihtiyacı olduğunu bir gün fark edeceğinizi umuyorum.

Arap kamuoyuna Şirketimizin gerçek resmini göstermeniz dileğiyle

Melih TANRIVERDI
Yönetim Kurulu Başkanı



[iv] http://www.sadat.com.tr/tr/hakkimizda/haberler/350-kamuoyu-duyurusu-14-agustos-2017.html

 

Hetite'nin mesajının tercümesi;
Merhaba… 
Ben Libya meselelerinde uzman gazeteci ve TV yorumcusu Abdülsettar Hatite.
Eski bir NATO yetkilisine şirketinizi sordum bana şirketinizin; Askeri güvenlik şirketi olduğu, eğitim yaptığı, Libya'ya askeri donanım ve yabancı savaşçı taşıdığını söyledi.
Sorularımı e-postayla yanıtlayarak, şirketin kurucusu ve başkanı Sayın Adnan Tanrıverdi'nin Türkiye'deki iktidar partisine (Adalet ve Kalkınma) yakın olduğunu ve aynı zamanda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a danışman olarak çalıştığını söyledi.
Bu doğru mu?
Ayrıca şirketinizi Libya Ulusal Mutabakat Hükümetinde bir yetkiliye sordum; Ulusal Mutabakat Hükümeti ile yapılan sözleşmelere dayanarak şirketinizin askeri eğitim ve savaş teçhizatı sağlanması alanında hükümetle işbirliği yaptığınızı söyledi.
Bu doğru mu?
Ayrıca, şirketin Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümetini eğitmek ve desteklemek açısından yaptığı en önemli işleri öğrenmekten de mutluluk duyacağımı ifade ederim.
Arap kamuoyuna şirketinizin gerçek resmini sunabilmem için cevabınızı rica ediyorum.
İçten selam ve saygılarımla.
Abdülsettar Hatite 

Hizmetlerimiz hakkında ve ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Similar Topics

Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Whatsapp İletişim Hattı